Po - Pá 8:30 - 18:00, So 8:30 - 12:00

Ve Vinotéce Tašner stále najdete oblíbené škvarkové bochánky vhodné k pivu, vínu nebo jen tak k posezení. Bochánky jsou samozřejmě bez konzervantů i jakékoliv jiné chemie. Ve Vinotéce Tašner je můžete zakoupit ve třech variantách s příchutí tvarůžky, cibulka a pikant.

Chardonnay

05.10.2022

Představujeme vám dravce italských vod, který byl pro nás inspirací při návrhu etikety Nově vám v naší Vinotéce Tašner nabízíme Chardonnay, které považujeme za dravce mezi víny, a proto nese na etiketě obraz této ryby. Chuť i vůně Chardonnay připomíná lesní jahody a lehké citrusové tóny. Víno je šťavnaté, plné a sametové.

Přijďte do naší Vinotéky Tašner ochutnat vína z naší nové bio kolekce a to Savignon - Kopřiva z Vinařství Gajdůšek. Víno je lehké, svěží víno s výraznou vůní kopřiv, která přechází až do muškátového oříšku.

Bio vína

25.09.2022

Jak už jsme v předchozím příspěvku zmínili, rozšířili jsme v naší Vinotéce Tašner sortiment o svěží bio vína. Ale co vlastně označení bio víno znamená? Všeobecně platí, že bio víno musí být vyrobeno podle zásad ekologického zemědělství, pouze z hroznů vypěstovaných a sklizených z ekologicky certifikované vinice. Zpracování hroznů pak probíhá zcela...

V naší Vinotéce Tašner jsme navázali spolupráci s malým vinařstvím z obce Tvrdonice, kde se odhodlaní, mladí lidé, díky své pracovitosti a píli posouvají dál a dál. Jejich filozofií je vyrábět lehká, svěží bio vína, která chutnají. Ročně vyrobí okolo 28 tis. lahví.

Částečně zkvašený hroznový mošt smí být nabízen ke spotřebě pod označením "burčák", jestliže pochází výlučně z vinných hroznů, které byly sklizeny a zpracovány na území České republiky. Přijďte tento výtečný "burčák" ochutnat k nám do Vinotéky Tašner.

Když se při pozdním zrání vyberou je ty nejvyzrálejší hrozny s nejméně 24 stupni cukernatosti a velmi výraznou chutí, vzniká samostatné víno, u nějž se za označení odrůdy přidává přívlastek "výběr".

Pozdní sběr

08.08.2022

Jako pozdní sběr jsou označována vína, u nichž proběhla sklizeň hroznů v pozdějším termínu, a to až když cukernatost hroznů dosáhla 21-24°(stupňů) cukernatosti, měřené českým normalizovaným moštoměrem. Většinou se jedná o vína kvalitní.